Miten valmistaudut syksyyn?

Olemme saaneet lukea huolestuttavia uutisia koronaviruksen orastavasta kasvusta Suomessa. Maailmalla tilanne on ollut huolestuttava jo pitkään liian monessa maassa. Virus vaikuttaa välittömästi tai välillisesti lähes jokaiseen meistä. Koronarajoituksia joudutaan jälleen asettamaan myös kotimaassa. Samalla elämme taloudenkin näkökulmasta epävakaata aikaa.

Miten sinä valmistaudut tulevaan syksyyn 2020?

Riippuen elämäntilanteestasi, joudut pohtimaan uudelleen monia käytännön asioita. Esimerkiksi jos sinulla on töitä, niin miten pystyt hoitamaan jatkossa (edelleen) etätapaamiset niin, että ne tuottavat halutunlaisia lopputuloksia. Entä jos kouluihin tulee uudelleen rajoituksia? Mitä, jos tulee lisää lomautuksia? Mitä, jos läheisesi sairastuu?

Olipa tilanteesi sitten millainen vain, niin suosittelen sinulle syksyyn valmistautumista niin, että pidät huoli omasta toimintakyvystäsi. Tämä tarkoittaa erityisesti fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn ylläpitämistä. Kutsun sinut metsään nauttimaan niistä kaikista luonnonvaroista, mitä onkaan tarjolla! Marjoja ja sieniä, hiljaisuutta ja puhtautta. Tiesitkö, että jo 15 minuutin oleilu metsässä rauhoittaa mielestäsi ja vähentää stressiä. Lyhyesti sanottuna aivot saavat elintärkeää ravintoa luontokeskeisessä ympäristössä. Syksy on aikaa, jolloin Suomen luonto on parhaimmillaan. Lähde siis nauttimaan syksyn kauneudesta metsässä!

Petri